James Foxall - Tanuljuk meg a Visual Basic 2005 használatát 24 óra alatt

Tanuljuk meg a Visual Basic 2005 használatát 24 óra alatt

Tanuljuk meg a Visual Basic 2005 használatát 24 óra alatt

A Visual Basic 2005 a Microsoft rendkívül népszerű Visual Basic programnyelvének legújabb kiadása, amely alapjaiban eltér a korábbi változatoktól. A Visual Basic 2005 erősebb és sokoldalúbb, mint valaha, lehetőségei pedig már felveszik a versenyt az olyan “magasabb szintű” nyelvekkel, mint a C++. Az új lehetőségek egyik folyománya viszont, hogy a nyelv használata egyre bonyolultabb. A könyv elsősorban azoknak íródott, akik kevés programozói tapasztalattal rendelkeznek, vagy egyáltalán nem programoztak még, illetve azoknak, akik a Visual Basicet második programnyelvként szeretnék használni.

A könyv öt részre oszlik, amelyek a programfejlesztés különböző oldalait vizsgálják a Visual Basic 2005-ben:

  • I. rész: A Visual Basic 2005 környezet. A nyelv programozási környezetét tárgyalja.
  • II. rész: Felhasználói felület felépítése. Bemutatja, hogyan készíthetünk tetszetős és jól használható felhasználói felületeket.
  • III. rész: És minden mozgásba jön: programozás. A Visual Basic 2005-ben való programozás részleteibe avat be.
  • IV. rész: Adatkezelés. A szövegfájlok kezelésével és az adatbázis-programozással ismertet meg, valamint bemutatja, miként férhetünk hozzá programjainkból olyan külső alkalmazásokhoz, mint a Word vagy az Excel.
  • V. rész: Terjesztés és azon túl. Azt mutatja be, hogyan tehetjük programjainkat telepíthetővé a végfelhasználó gépén. Végezetül, a 24. leckében a Microsoft .NET kezdeményezését mutatjuk be, egy távlati, kevésbé technikai nézőpontból.

Tanuljuk meg a Visual Basic 2005 használatát 24 óra alatt

Nincsen hozzászólás