Orthorexia

Orthorexia
Orthorexia – Az egészséges táplálkozás tévútjai
Szerző: Renee McGregor RD

HOGYAN FAJULHAT AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ÉSZREVÉTLENÜL VESZÉLYES RÖGESZMÉVÉ?

Az ORTHOREXIA egy nehezen felismerhető táplálkozási rendellenesség. Nem hashajtók, hánytatók szedéséről, és nem is a kalóriák csökkentéséről szól. Az orthorexiában szenvedők a „tiszta”, ideális étrendre való törekvés nevében kiiktatnak bizonyos élelmiszereket az étkezésükből. Ez gyorsan kényszeres rögeszmévé fajulhat, ami mentálisan és testileg egyaránt súlyos következményekhez vezethet.
Renee McGregor, az ismert dietetikus, táplálkozási szakértő és a táplálkozási zavarokkal kapcsolatos felvilágosítás elkötelezett híve, most először tárja a nagyközönség elé ezeknek a veszélyes étrendeknek a valódi mozgatórugóit. A könyv a szerző személyes tapasztalatai és kutatásai révén eszközt kínál az orthorexiában szenvedőknek arra, hogy visszatérjenek a kiegyensúlyozott, valóban egészséges táplálkozáshoz.

„Ez a könyv időszerű és húsba vágó kérdéseket feszeget. Felhívja a figyelmet erre a betegségre, és rávilágít az egészségipar gyakran kártékony szlogenjeire.”
(Anthony Warner, The Angry Chef)
„Alapvető olvasmány mindazok számára, akik attól tartanak, hogy „egészséges” életmódjukat kezdik túlzásba vinni… Renee McGregor szakértelemmel és empátiával közelíti meg ezt a fontos témakört. A könyv közérthető, hiteles, tele kiváló gyakorlati tanácsokkal.”
(Emma Woolf, Egy alma per nap)

Megvásárolom a könyvet a konyvesbolt.hu oldalról!

Nincsen hozzászólás